Läder Strigel, Rakbladsvass
Avsedd att användas tillsammans med Professionell knivslip, Knivbryne Art.nr JM-knivslip
-Vad är hemligheten bakom att få en egg riktigt rakbladsvass, svaret kommer här!
Vad är strigling?
Strigling innebär att man ”putsar” eggen på ett eggverktyg, och att den då rätas ut.
Genom att göra det håller kniven sin skärpa betydligt längre.
När man striglar en egg gör man det oftast som ett sista steg i slipprocessen.
Man har då först profilerat om eggen med en konstant slipvinkel, sedan finbrynt den för att få fram råegg och sedan brynt på med finare och finare bryne för att få bort slipränder och märken och skador i kniveggen.
Smörj in hela ”köttsidan” på lädret med den medföljande strigelpastan!
Lägg din kniv med ”ryggen” emot anhållet, men nu gör du bara sliprörelser från ryggen på kniven och emot dig, så att eggen ”släpar” mot strigeln, precis tvärt om som du skulle gjort om du täljde med kniven.
10-15 gånger på varje sida räcker långt, nu är knivseggen åter igen helt rät och din kniv kommer att kännas extremt vass ut.
Gör du det här några gånger då och då så kommer din kniv att hålla sin egg mycket längre, och du kommer inte behöva slipa om den så ofta.
Tänk på att om det var länge sedan du striglade eggen eller att eggen precis är nyslipad då kommer din strigel snabbt bli smutsig av det du putsar av från eggen.
Det är helt normalt att eggen lämnar svarta spår på strigeln.
Man rengör strigeln lite då och då ( efter ca 10-15 gångers användning ) med en liten skvätt olivolja och rent hushållspapper!
-Medföljer-
strigelpasta
Recensioner
Det finns inga recensioner än.