Leverans med DHL 1 – 3dagar | Betala med Klarna faktura | Ring oss: 076-390 68 76 | E-post: info@jagamera.se

Luftgevär Vortex Gas Pistong

Senaste produkterna

Till skillnad mot andra konkurrenter till Hatsan så tillverkas och utvecklas Hatsan Vortex gas pistonger av Hatsan själva.

Hatsan Vortex gas pistonger använder sig av vanlig luft i sina gas pistonger istället för någon annan typ av gas, detta gör det mycket enklare att själv kunna ställa in önskvärt tryck i gas pistongen.

Dels finns det luftgevär som har gas pistongen färdigmonterad i från fabrik, sen finns Hatsan Vortex gas pistong tillgänglig till följande av sina gevärs modeller!

Type 1    : Mod 55-60-70-75-80-85-88-90-95-99 (max 150bar).

Type 2    : Mod 125-125TH-125Sniper-Mod 135-Torpedo 150-150TH-155 (max 150bar).

Type 3   : Mod Striker 1000S-1000X-Edge (max 150bar).

Type 4  : Dominator Under spänn arms-serien (max 150bar).

Type 5  : Torpedo 100X-105X Under spänn arms-serien (max 150bar).

Type 6  : Mod 25, SuperCharger och SuperTact (max 100bar).

Type 7 : Hatsan Proxima

Fördelarna med Vortex Gas pistong i luftvapen!

-Luftvapnet kan förbli i uppspänt läge under längre perioder utan att orsaka skador på geväret eller på en traditionell fjäder!

-En gas pistong producerar en mer jämn stabil och konsekvent kraft, skott efter skott, gentemot ett fjäderdrivet vapen!

-Gas pistongen eliminerar de flesta vibrationer och svängningar som annars förekommer i fjäderdrivna luftvapen, du har ett mycket snabbare förlopp från det att du kramar avtryckaren och fram till dess att kulan lämnar loppet.

-Livslängden på ett luftvapen med en gas pistong är längre än på fjäderdrivna luftvapen, där finns ingen risk för att fjädern blir utmattad eller risk för ett fjäderbrott, färre rörliga delar resulterar i ett mer effektivt och tillförlitligt vapen.

-Vortex gas pistonger ger en högre samt mera stabila hastigheter under sin livslängd när man jämför dem mot fjäderdrivna vapen, fjädrar blir svagare med tiden samt tappar hastighet, detta sker ej med en gas pistong.

-Gas pistonger ger ett jämnare och tystare skytte jämfört mot fjäderdrivna vapen samt när man spänner upp vapnet så går det smidigare, dessutom är alla fjäderfriktions ljud helt eliminerade med en gas pistong i sitt vapen.

Hatsan Vortex Gas pistonger finns i 2 olika utföranden antingen 10joule eller i Original (Full fart) utförande.

Viktigt! Invändiga förändringar skall enbart utföras av behörig person. Byte av fjäder eller ökat tryck i en gas pistong kan göra att luftvapnet blir licenspliktigt.

Ett licensfritt vapen som modifierats bör kontrolleras genom en kronograf så att effekten inte överstiger maximalt tillåten gräns (max 10Joule, mätt 4meter från pipan)

Gas pistongen är inställd på att antingen leverera full fart eller max 10joule,max tryck 135bar (1958psi) när du får den levererad till dig, beroende på vilken modell du väljer, viktigt att tänka på om du väljer en gas pistong med (full fart) original är att efter ett montage av denna gas pistongen blir ditt vapen licenspliktigt, men går att ställa in till önskad effekt med hjälp av fyllnippel och PCP-Pump ( extra tillbehör).

Rulla till toppen