Leverans med DHL 1 – 3dagar | Betala med Klarna faktura | Ring oss: 076-390 68 76 | E-post: info@jagamera.se

Luftgevär Co2

Senaste produkterna

Skjutning med luftgevär är en underhållande hobby för alla åldrar. Det är en aktivitet som kan utmana dina vänner, familjemedlemmar eller till och med dig själv. Det finns en mängd olika luftgevär att välja mellan, från enkelskott till fullautomatiska modeller. Nedan kommer vi att utforska de olika typerna av luftgevär och de regler och möjligheter som är kopplade till dem.

Regler för luftgevär

Alla luftgevär som vi erbjuder är helt licensfria och har en maximal effekt på 10 Joule. Ett luftgevär med 10 Joule i kaliber 4,5 mm ger en utgångshastighet på cirka 200 meter per sekund. I Sverige måste du vara minst 18 år för att köpa ett licensfritt luftvapen.

Får personer under 18 år skjuta med luftgevär?

Ja, det är möjligt för personer under 18 år att använda luftgevär om de övervakas av en myndig person, som ansvarar för säkerheten under skyttet, en så kallad “uppsynsskytte.”

Var får man skjuta med luftgevär?

När det kommer till skjutning utanför planlagt område är det vanligt att komma överens med markägaren. Vid all skjutning är det viktigt att använda sunt förnuft när det gäller skjutriktning och säkerhetsavstånd. I större städer och kommuner finns ofta särskilda skjutbanor som kan användas. Det är en bra idé att kontakta den lokala skytteföreningen för råd, eftersom det kan finnas lokala regler och förordningar att följa.

Vilka typer av luftgevär finns det?

Det finns olika typer av luftgevär beroende på deras drivmekanismer. De inkluderar fjäderdrivna, CO2-drivna, PCP-drivna och pumpdrivna modeller. Fjäderdrivna luftgevär kräver vanligtvis manuell laddning genom att bryta vapnet/pipan och skjuta ett skott i taget. De ger ofta en tydlig rekylkänsla när du avfyrar vapnet. CO2-drivna luftgevär är kända för sin rekylfrihet och möjligheten att skjuta snabbt, skott efter skott. Pumpdrivna modeller har en hävarm, vanligtvis under pipan, som används för att bygga upp tryck genom att pumpa. De är rekylfria och erbjuder hög precision. PCP-drivna luftgevär använder en trycksatt tank för att producera kraft och kan skjuta både enkelskott och magasin. PCP-gevär är i allmänhet dyrare än andra modeller och kräver speciell utrustning som handpumpar eller kompressorer.

Vilken ammunition använder man?

Det finns ett brett utbud av ammunitionstyper, inklusive diaboler med platt huvud för målskjutning, rundhuvudade diaboler för allroundanvändning och olika specialkuler som spetskulor, hollow point-kulor och höghastighetskulor. Valet av ammunition beror på ditt ändamål och preferenser. Varje pipa är unik, vilket kan påverka hur olika kulor beter sig i samma gevär. Valet av rätt kulor och kalibrar är en viktig faktor för träffbildens kvalitet.

Vilket avstånd skjuter man med luftgevär?

Det vanligaste avståndet för tävlingsskjutning och hobbyaktiviteter är 10 meter. Det finns också tävlingsvarianter med längre avstånd, såsom 25 meter vid bänkskjutning. För mer avslappnad skjutning med vänner eller familj kan avståndet variera och anpassas efter deltagarnas färdighetsnivå och typ av luftgevär som används. Kikarsikte används ofta vid nära skjutavstånd, vanligtvis runt 9,5 meter.

Vi har sammanställt grundläggande information om luftgevär, men om du har fler frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta vår kundtjänst! Vi finns här för att hjälpa dig och ser fram emot att stödja din intresse för luftgevärsskjutning.

Rulla till toppen