Leverans med DHL 1 – 3dagar | Betala med Klarna faktura | Ring oss: 076-390 68 76 | E-post: info@jagamera.se

Sök
Stäng denna sökruta.

Luftgevär, Luftpistoler och Luftvapen

Senaste produkterna

Luftgevär, Luftpistoler och Luftvapen

Luftvapen har en lång historia som sträcker sig från användningen inom tävlingsskytte på korta avstånd till den spännande världen av nöjesskjutning och jakt. Inom denna kategori hittar du en mängd olika luftgevär och luftpistoler som drivs av olika metoder, inklusive fjäder, kolsyra (CO2), pneumatik och PCP (Pre-Charged Pneumatic).

Regler och Information om Luftvapen

För att använda och förvärva licensfria luftgevär och luftpistoler behöver du vara över 18 år. Alla produkter som erbjuds av JagaMera är licensfria i sitt grundutförande, vilket gör dem tillgängliga för entusiaster och nybörjare.

När det gäller användningen av dina luftvapen, är det under eget ansvar. Du som skjuter bör alltid se till att det finns ett kulfång av något slag som stoppar kulan från att fortsätta sin bana efter träff eller miss på det målet du siktat på. Kulfång finns att köpa här på Jagamera.se.

Typer av Luftvapen

Inom kategorin Luftvapen & CO2-vapen hittar du olika typer av vapen:

  • Fjäderluftvapen: Dessa vapen använder en tryckfjäder som komprimeras vid laddning och släpps när du trycker på avtryckaren. Fjädern driver en kolv, vilket skapar högt lufttryck som skjuter projektilen genom pipan.
  • Kolsyredrivna vapen (CO2): Dessa vapen använder vanligtvis små kolsyretuber för att driva skotten. När avtryckaren trycks in, släpps en mängd CO2, vilket skapar kraften bakom projektilen.
  • Pump luftvapen: Även kända som pumpgevär, dessa vapen har en kolv som komprimerar luften i en behållare vid laddning. Antalet “pumptag” påverkar det skapade lufttrycket och därmed skottets kraft.
  • PCP-vapen (Pre-Charged Pneumatic): Dessa vapen använder en trycksatt tub som kan pumpas upp med olika metoder. De kan erbjuda snabba skott per laddning och är populära bland seriösa skyttar.

Behov av licens för luftvapen

För vapen som genererar över 10 Joule krävs licens, som måste sökas från din lokala polismyndighet. Det är viktigt att följa licensregler för att undvika eventuella lagbrott.

Vi på Jagamera säljer produkter som trimfjäder och fullfarts ventiler. Du kan köpa dessa produkter licensfritt, men tänk på att om du installerar fullfarts tillbehör i luftpistolen eller luftgeväret så behöver du först söka licens hos polisen.

Effekt på licensfria luftvapen

Vi på JagaMera erbjuder endast licensfria luftvapen med en maximal effekt på 10 Joule. Detta innebär att vapnen i kaliber 4,5 mm når en utgångshastighet på 200 m/s, i kaliber 5,5 mm 138 m/s och i kaliber 6,35 mm 127 m/s. Det är viktigt att notera att utgångshastigheten minskar med ökad kulkaliber på grund av att anslagsenergin blir högre desto tyngre kulan är.

Vad du bör tänka på när du köper ditt luftvapen

När du väljer ett luftvapen är det viktigt att ta hänsyn till den som ska använda det. Storlek och vikt på vapnet kan påverka användarupplevelsen avsevärt. För nybörjare och unga skyttar kan mindre och lättare vapen vara mer lämpliga, medan erfarna skyttar kan hantera större luftvapen. Kom också ihåg att avståndet du tänker skjuta på bör vägleda ditt val av vapen och kaliber. Samtliga luftvapen gör sig bäst att skjuta med på 10m i licensfritt utförande.

Sammanfattningsvis, luftvapen och CO2-vapen erbjuder en spännande värld av skjutning och rekreation. Om du har ytterligare frågor eller behöver vägledning i ditt köp, tveka inte att kontakta vår kundtjänst på JagaMera. Vi är här för att hjälpa dig med ditt val av luftvapen.

Vi säljer bara luftvapen

Alla våra luftvapen är licensfria. Vi säljer bara luftvapen och erbjuder inte krutladdade vapen.

Luftvapen i butik

Du är varmt välkommen att handla luftvapen och andra produkter i våran butik i Sölvesborg som ligger i Skåne.

Rulla till toppen