Leverans med DHL 1 – 3dagar | Betala med Klarna faktura | Ring oss: 076-390 68 76 | E-post: info@jagamera.se

Alla luftgevär

Senaste produkterna

Luftgevär hos JagaMera

Välkommen till JagaMera! Hos oss hittar du luftgevär, luftvapen och mängder av andra jakt och skytte-produkter. Vi erbjuder ett brett utbud av luftgevär för alla typer av skyttar, från nybörjare till erfarna skyttar. Här kan du hitta informativa svar på vanliga frågor och lära dig mer om regler och användning av luftvapen i Sverige.

Regler för luftgevär

Är det olagligt att ha luftgevär?

Det är absolut inte olagligt att äga eller använda ett luftvapen! Det finns dock säkerhetsåtgärder som du behöver ha koll på. För att köpa och äga ett luftvapen behöver du vara över 18 år. Barn under 18 år får inte äga luftvapen, men de får däremot använda dem förutsatt att de är under tillsyn av målsman eller annan behörig (t.ex tränare eller på skytteklubb).

Skytte är en otroligt populär sport och hobby i Sverige och det finns mängder av klubbar att gå med i, och tävlingar att delta i. Hos oss på JagaMera hittar du allt du behöver för att lyckas med ditt skytte!

Vilka luftgevär är licensfria?

I Sverige är luftgevär med en utgångshastighet under 10 joule licensfria. Dessa gevär är idealiska för målskytte och fritidsbruk, och du kan köpa dem utan att behöva ansöka om en licens. Här på JagaMera hittar du endast licensfria alternativ som är både högkvalitativa och prisvärda. Vi erbjuder luftgevär från flera olika tillverkare, med olika kaliber och funktioner. Om du behöver hjälp att hitta rätt modell för just dig är du såklart välkommen att kontakta oss för rådgivning.

Får man skjuta luftgevär hemma?

Ja, det är tillåtet att skjuta på egen tomt, förutsatt att du följer vissa säkerhetsföreskrifter. Det är viktigt att se till att kulorna fångas upp på ett säkert sätt och att ingen riskeras att skadas. En bra kulfång och en genomtänkt skjutbana kan göra hemmaskyttet både säkert och roligt. På JagaMera erbjuder vi även utrustning för säker hemmaskytte.

Får man ha luftgevär på allmän plats?

Nej, du får inte bära eller använda luftgevär på allmän plats. Luftvapen ska alltid transporteras oladdade och väl förpackade direkt mellan hemmet och skjutbanan eller en annan plats där skytte är tillåtet. Detta för att undvika missförstånd och potentiellt farliga situationer. Om du har ett barn under 18 år som använder luftgevär är det dessutom viktigt att denne är underförstådd med dessa regler, för att undvika farliga situationer!

Hos JagaMera kan du hitta lämpliga transportväskor och fodral för ditt luftgevär. Vi har flera paketerbjudanden som inkluderar såväl luftvapnet, som transportväskor och andra tillbehör.

Är det olagligt att bära luftvapen?

Ja, det är olagligt att bära luftvapen offentligt. Att bära ett luftvapen på allmän plats kan leda till allvarliga juridiska konsekvenser. Detta på grund av att luftvapen enkelt kan misstas för riktiga, skarpa vapen. Därför är det – som ovan nämnt – viktigt att alltid transportera ditt luftgevär på ett säkert och lagligt sätt. Vi på JagaMera hjälper dig gärna med råd och tips för säker hantering och transport av luftvapen.

Upptäck vårt sortiment

Utforska vårt omfattande sortiment av luftgevär på JagaMera. Vi erbjuder luftgevär från ledande tillverkare såsom Glock, Umarex och T4E,  som garanterar kvalitet och prestanda. Oavsett om du letar efter ett licensfritt luftgevär för fritidsbruk eller ett kraftfullt vapen för tävlingsskytte, har vi något som passar dig.

Expertråd och service

På JagaMera är vi inte bara en leverantör av luftgevär, utan också din rådgivare. Vårt kunniga team finns här för att ge dig råd om allt från val av vapen till säkerhetsföreskrifter och underhåll. Vi strävar efter att ge dig en trygg och givande upplevelse med ditt luftgevär.

Surfa runt i vår webshop här på JagaMera.se och upptäck fördelarna med att handla hos en specialist. Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta det perfekta luftgeväret för dina behov!

Rulla till toppen