Leverans med DHL 1 – 3dagar | Betala med Klarna faktura | Ring oss: 076-390 68 76 | E-post: info@jagamera.se

Sök
Stäng denna sökruta.
Rea!

Reximex NYX PCP 5,5mm / .22

9195,00 kr

Reximex Nyx PCP är ett pcp gevär som starkt influerats med en trevlig AR design, en tilltalade utformning som nu även blivit godkänd för jakt i Sverige på de krutdrivna licenspliktiga vapnen!

Gevärets design stärker upp för att ge dig en annorlunda och behaglig upplevelse när du skjuter på längre håll.

Med sin lätta och flexibla struktur skjuter den med knivskarp precision.

Indexerings magasinen ( räkneverk ) gör att du enkelt håller koll på hur många diaboler du har kvar innan det är dags att byta magasin!

Komplettera med ett kikarsikte som passar för ditt ändamål då geväret levereras utan kikarsikte.

Geväret använder sig av en side lever för omladdningen vilket gör omladdningarna smidiga, enkla och snabba!

Fullt justerbart avtryckarblad höjer upp för mer personliga komfortabla inställningar!

Under sitter en picatinnyskena som möjliggör montage av t.ex. benstöd eller lampa.

Reximex Nyx PCP har även en taktiskt utformad teleskopkolv, justerbar i längd samt även justerbar kolvkam ( justerbar i höjd ) även bakkappan på kolven är justerbar, frågar du mig, om jag fick bestämma, så skulle den här typen av kolv sitta som standard på alla gevär!

Levereras med regulator som standard i denna modellen vilket ger flera fördelar, högre precision främst då du kan skjuta en större mängd skott med mer exakt jämn hastighet på varje kula/diabol!

Pipan är av QE modell och ger dig ett tyst skytte, längst fram sitter ett gängskydd för ytterligare anslutningsmöjlighet för extern ljuddämpare, 1/2UNF gänga på den som är så gott som standard idag på de flesta ljuddämpare i denna klassen.

Reximex Nyx PCP kommer med en väl tilltagen flaskvolym på 500cc samt har ett fylltryck på 250bar, detta ger ett generöst antal skjutna skott innan det är dags för att fylla på med mer luft! 130 skott i full fart ( Optimal velocity 250-110bar )  * Velocity figures are tested with – 18.13grain 22cal JSB pellets

Reximex Nyx PCP finns tillgänglig i 2 olika kaliberalternativ 5,5mm/.22 samt även 6,35mm/.25

Gevären levereras med maximal licensfri hastighet (10 Joules anslagsenergi).

I licenspliktigt utförande (Sverige) har modellerna justerbar anslagsenergi mellan ca 12-60 Joule (beroende på kaliber och modell)

Gevären levereras utan kikarsikte, men med skena för både 11mm och picatinny.

För bästa precision rekommenderar vi JSB Exact ammunition, samt så klart JSB Exact Jumbo, Test 5,51, 5,52, 5,53mm Kaliber .22 Luftvapenammunition

Fullfarts utförande får man med hjälp av fartomställare Art.nr FP125111   Reximex NYX Valve Max Velocity   vapnet kräver då en vapenlicens för innehav efter installation, det krävs dock ingen licens för inköp av denna produkten! Prestandan i detta vapen uppgår då till ca 44,3 joule i anslagsenergi samt ca 274m/s i hastighet beroende på kulvikten!

Extra magasin finns att kunna köpa till, de har art.nr  FP114133 Magasin Reximex PCP .22 Luftgevär

*Läs manualen hur man laddar magasinet. Magasinet är fjäderbelastat och den genomskinliga plattan ska roteras 1 varv medsols innan första skotten läggs i.

5,5mm

5,5MM (.22)5,5 mm är en ”mellankaliber ” som är mycket populär. Diabolerna är större och tyngre vilket sänker utgångshastigheten men gör kulorna mindre vindkänsliga. Kalibern är den minsta tillåtna vid skyddsjakt i Sverige.

diabol ikon.png

LUFTVAPEN PCP

PRE CHARGED PNEUMATICPneumatiska luftvapen av typen PCP är till konstruktionen ganska lika kolsyredrivna vapen, men oftast dimensionerade för ett högre tryck. Finns huvudsakligen i två varianter: pumpvapen som laddas mellan varje skott och reservoarvapen (vanligen kallade PCP-vapen – Pre-Charge Pneumatic) med en luftbehållare som rymmer komprimerad luft för flera skott. Laddning av vapen med luftbehållare sker med hjälp av en speciell handdriven pump eller från dyktub eller för de som skjuter mycket, pcp kompressor. Trycket varierar mellan ca 70-300bar.

– Storlek på tuben – Stor tub volym ger fler skott

– Effekt – Mer effekt ger färre skott

– Kaliber – Större kaliber ger i förhållande till effekten en effektivare luftförbrukning och fler skott per fyllning jämfört med en mindre kaliber.

– Arbetstryck – ett vapen med ett lägre -max fylltryck- ger ofta färre antal skott (det är dock lättare att pumpa upp ett vapen som har ett lägre maxtryck)

– Kraven på precisionen – I ett PCP vapen är det vanligt att utgångshastigheten är något lägre när man har max fylltryck, för att sedan öka lite och sjunka kraftigt på slutet. Bäst jämnhet, precision brukar man få under ett antal skott i mitten av tryckomfånget

138ms Luftvapen

138 m/sNormalhastighet för 10 Joule i kaliber 5,5mm (.22).

Specifikation

Reximex Nyx PCP

 • Totallängd   1050 mm
 • Vikt   4415 g
 • Bas / Passar till typ av bas   Picatinny/Weaver
 • Riktmedel   Inga öppna riktmedel!  Byggt för kikarsiktes montage!
 • Mekanism   Side Lever
 • Kolv   Syntet
 • Piplängd   580 mm
 • Pip typ   Räfflad
 • Anslagsenergi   10 J
 • Avtryck   Justerbart 4-stegs avtryck
 • Kolvtyp   Taktisk teleskop
 • Piplängd   22,8 “
 • Maxtryck   250 bar
 • Volym på tuben   500cc
 • Kaliber   5,5 mm    (.22) Diabol
 • Magasin kapacitet    12 skott

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Reximex NYX PCP 5,5mm / .22”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbehör till produkten

Swipe carousel to the left or to the right while holding your finger on the display.

Rulla till toppen