Leverans med DHL 1 – 3dagar | Betala med Klarna faktura | Ring oss: 076-390 68 76 | E-post: info@jagamera.se

Ammunition/Diaboler

Senaste produkterna

Ammunition/Diaboler du finner här ett väl tilltaget sortiment av luftvapenammunition, välj på Ammunition/Diaboler från följande världsledande tillverkare!

CROSMAN: Ett amerikanskt företag som bildades 1923 i Rochester New York som gjort sig ett världsledande namn inom just luftvapenindustrin, företaget har mer än 300 personer anställda idag samt marknadsför sina produkter över hela världen, företaget ses som ett ledande företag inom luftvapenindustrin idag.

DAISY: 
Ytterligare ett amerikanskt företag inom luftvapenindustrin som bildades redan 1886 i Plymouth, Michigan. Ett mycket välkänt namn inom luftvapen inom USA, har kanske gjort sig mest kända för sin unika tillverkning och framtagning av BBguns riktade till barn/ungdomar. Företaget har idag ett sortiment av Luftgevär, Luftpistoler, BBguns, CO2 vapen, Pilbågar mm.

GAMO: Diaboler från GAMO är ett utmärkt val för skytte entusiaster och sportskyttar som söker både precision och kraft i sina skott. Med en lång tradition av tillverkning av högkvalitativa luftvapen och tillbehör är GAMO ett företag som står för pålitlighet och innovation. Diabolerna i deras sortiment är inget undantag, och de utgör det perfekta valet för att förbättra din skjutupplevelse och träffsäkerhet.

RWS:  Ett smått legendariskt Tyskt företag inom ammunitionstillverkning genom tiderna, i mer än ett decennium har de hållit på med ammunitionstillverkning, det startade redan så tidigt som 1855 med Heinrich Utendoerffer som sedan sålde sitt företag till “Rheinisch Westfälische Sprengstoff-Actien-Gesellschaft” (RWS) som grundades 1886 i Troisdorf. RWS är väl kanske mest känt i Sverige för sin hagelammunition, Rottweil det behövs knappast påpekas vilken kvalitetskontroll de har på sin ammunitionstillverkning, den är välkänd för att vara mycket hög och tillförlitlig.

UMAREX: Ett tyskt företag som du finner namn som Walther, Hämmerli produkter hos. Har ett minst sagt enormt utbud av Luftvapen, Airsoftvapen, Självförsvarsprodukter, Vapenhölster, Optik, Pilbågs produkter, Knivar mm. Mycket god kvalité på deras produkter.

NORMA:  Norma är ett minst sagt välkänt namn inom ammunitionstillverkning i Sverige sedan många år tillbaka, nu kommer de även med ett sortiment av luftvapenammunition och självklart så finner du deras sortiment av dem inne hos oss! Normas luftgevärsammunition är en nyhet på den svenska marknaden från 2019 och är givetvis lite extra kul för den jaktintresserade junioren som då också kan ladda med klassisk svensktillverkad ammunition!

JSB: 
Ett Tjeckiskt företag som grundades 1991 av Josef Schulz. Kännetecknas mest ifrån en extremt välgjord samt en enorm kvalitetskontroll av deras luftvapenammunition, bland tävlingsskyttar ett populärt och minst sagt välkänt fabrikat och märke, utbudet ifrån JSB är så omfattande att de har fått en helt egen kategori här inne.

Ammunition/Diaboler

Vilken kaliber ska man välja?
4,5mm (.177), 5,5mm (.22) eller 6,35mm (.25)

4,5mm (.177) är den vanligaste kalibern för främst luftpistoler.  Små kulor och liten vikt ger hög hastighet på kulorna. Med 10 Joules anslagsenergi har denna kaliber en rak kulbana som är enkel att skjuta med. En lätt kula är dock känsligare för vind. I licensutförande kan denna kaliber passera överljudsfart,vilket ofta har en negativ påverkan på precisionen.

5,5mm (.22) är en”mellankaliber ” i Ammunition/Diaboler som också är mycket populär. Denna kalibern är mycket vanlig för luftgevär med brytpipa, fjäder samt gas pistong även till PCP vapen inom fieldtarget skytte. Kulorna är större och tyngre vilket sänker utgångshastigheten men gör kulorna mindre vindkänsliga. Kalibern är den minsta tillåtna vid skyddsjakt. 90% av alla kunder hos oss som köper ett luftgevär, de väljer denna kalibern, så populär är den!

6,35mm (.25) är en stor kaliber för luftvapen inom Ammunition/Diaboler. Vanligast förekommande inom PCP vapen för skyddsjakt mm. när man vill få ut maximal anslagsenergi från ett vapen. Denna kalibern är den som uppvisar högst BC vad gäller precision, men det kräver även att du har ett kraftfullt luftvapen! I licensfritt utförande är utgångshastigheten låg och kulan sjunker snabbt. Många anser dock att detta vägs upp med att de stora kulorna markerar träff väl och lämnar stora hål i målet.

Rundkulor 4,5mm (.177) Under kategorin kaliber 4,5mm finns även rundkulor sk BB:s(vars faktiska diameter är ca 4,42mm). Dessa är oftast tillverkade av stål och har ett lågt pris per skott. Vapen som använder rundkulor har ofta stora magasin, skjuter fort och är underhållande att använda. En rund kula roterar inte på samma sätt som en cylindrisk diabolokula. Därför har en diabolokula stabilare kulbana och generellt bättre precision Var uppmärksam mot rikoschetter hos rundkulor. Använd alltid skyddsglasögon.

Kort om Ammunition/Diaboler
Val av ammunition är något som inte är helt enkelt om man vill få bästa möjliga precision. Det finns mängder av varianter och en typ kan fungera väl till ett vapen men inget vidare till ett annat. Man brukar få prova sig fram, JSB är ett fabrikat som har test askar i sitt sortiment ta gärna en titt på dem, de brukar jag föreslå, känner du dig osäker ring eller mejla till mig jag hjälper dig gärna!

DEN VIKTIGASTE FAKTORN för bra precision hos luftvapen är ammunitionen.

Det spelar ingen roll hur bra eller dyrt vapen man har, laddar man med fel diaboler kommer precisionen alltid bli lidande.

Det är minst lika viktigt för enklare luftvapen.

Hittar man rätt form, storlek och vikt på sin ammunition, kommer den mediokra träffbilden minska radikalt.

Man löser 9 av 10 fall med precisions problem hos luftvapen, bara genom att helt enkelt byta ammunition

 – i de flesta fall till någon från JSB.

JSB är en av världens främsta tillverkare av diaboler för luftvapen.

De flesta som tävlar i någon av långhålls grenarna använder idag någon modell från den tjeckiska tillverkaren.

Under Field Target World Championship i Italien 2011 använde fler än 90% av de tävlande ammunition från JSB!

Hemligheten ligger i kvaliteten i både material och tillverkningsprocess.

Hög kunskap och en unik utformning med flera olika vikter och storlekar gör att man exakt kan matcha diabolen till pipan.

JSB anger exakta mått på sina diaboler (gäller ”huvudet”).

T.ex. är 4,49mm, 4,51mm och 4,52mm alla diaboler för vapen i kaliber 4,5mm (.177).

Alla pipor är olika stora men de flesta pipor tycks föredra en diabol något större än angiven kaliber.

4,52mm och 5,52mm är bland de populäraste storlekarna.

OBS! De luftvapen i vårt sortiment som skjuter rundkulor skall endast laddas med stålrundkulor i kaliber 4,5mm. 
Aldrig blykulor!

HÄR OVANFÖR KAN DU SE OLIKA KALIBERVAL AV LUFTVAPEN AMMUNITION, DET ÄR BARA ATT KLICKA PÅ DEN KALIBER AV DEM DU FÖREDRAR SÅ KOMMER DU VIDARE IN PÅ DE OLIKA KALIBERALTERNATIVEN, DU KAN ÄVEN VÄLJA UTIFRÅN MÄRKE/FABRIKAT!

Rulla till toppen