Leverans med DHL 1 – 3dagar | Betala med Klarna faktura | Ring oss: 076-390 68 76 | E-post: info@jagamera.se

Sök
Stäng denna sökruta.

Luftgevär PCP

Senaste produkterna

PCP-luftgevär och luftpistoler erbjuder enastående precision och är fria från licenskrav. Dessa vapen finns tillgängliga i alla kalibrar: 4,5 mm, 5,5 mm och 6,35 mm. PCP-vapen kan också enkelt anpassas till licenspliktiga vapen med effekter på upp till 70-80 Joule i kaliber 6,35 mm. Alla PCP-vapen som vi säljer är licensfria (10 Joule) och kan köpas av alla som är 18 år eller äldre. Om du önskar licensera vapnet, kan du köpa de nödvändiga delarna fritt, men vapnet blir inte licenspliktigt förrän dessa delar monteras. Eventuella frågor om vapenlicenser eller licenskrav kan besvaras av din lokala polismyndighet eller genom att konsultera vapenlagstiftningen.

Vad är Ett PCP Luftgevär?

PCP, som står för Pre-Charged Pneumatic, är ett luftgevär som använder en förväldradd högtryckstank som drivkraft istället för de traditionella fjädrarna eller CO2-patronerna. Dessa vapen har en trycksatt tank med varierande trycknivåer mellan 70 och 300 bar, beroende på modell och tankens storlek. För att fylla på tanken används en speciell handpump som klarar högt tryck eller en kompressor. Du kan också använda dykartuber (300 bar) för att fylla luftgevärstanken, med hjälp av ett särskilt fyllkit. Antalet skott som kan avlossas med ett PCP-gevär varierar beroende på tankens storlek och den valda effektnivån, vanligtvis från 30 till 180 skott per tankning. Tekniskt sett fungerar PCP-gevär annorlunda jämfört med traditionella vapen. Istället för att släppa en hoppressad fjäder när avtryckaren trycks ned, slår ett PCP-gevär en “hammare” på en ventil i tanken, vilket släpper ut den inställda mängden luft på vapnet och avfyrar kulan genom pipan.

Fördelar och Nackdelar Med PCP Vapen

PCP-vapen har flera fördelar. Den mest framträdande fördelen är att dessa vapen är rekylfria. Dessutom har många modeller magasin, vilket gör det möjligt att skjuta flera diaboler i följd, vilket ger betydligt bättre träffbilder än rundkulor. PCP-vapen är även okänsliga för låga temperaturer, vilket är en fördel gentemot CO2-drivna luftvapen. Om så önskas, kan de också omvandlas till högeffektiv licenspliktig luftvapen. Många användare ser dem som övningsvapen och drar nytta av de låga kostnaderna för ammunition. Eventuella nackdelar inkluderar behovet av tillgång till komprimerad luft för att fylla tanken (via handpump, kompressor, dykartub, etc.) samt de initiala högre inköpskostnaderna jämfört med traditionella luftgevär (fjäderdrivna eller CO2-drivna). Det är dock en investering som förmodligen kommer höja din prestation som luftgevärsskytt till en helt ny nivå.

Köp Ditt PCP Luftgevär och Din Luftpistol hos JagaMera

När du har bestämt dig för vilket PCP-vapen du vill köpa, erbjuder vi på JagaMera förslag och tips på tillbehör, som till exempel PCP-pumpar, ammunition, luftvapenammunition, kikarsikten, och kulfång. Om du har ytterligare frågor eller önskar råd före ditt köp, tveka inte att kontakta vår kundtjänst. Vi är här för att hjälpa dig och ser fram emot att stödja din passion för PCP-luftgevärsskjutning.

Rulla till toppen