Leverans med DHL 1 – 3dagar | Betala med Klarna faktura | Ring oss: 076-390 68 76 | E-post: info@jagamera.se

1" Stål-Ringar Millet

Senaste produkterna

Har man ett vapen i lite grövre kaliber eller ett stort tungt kikarsikte är ringar i stål att föredra tänk bara på att även klackarna/baserna ska vara i stål för att du ska ha nytta av stål ringar!

Har man aldrig hört talas om märket Millet kan nämnas att det idag ägs och drivs av Bushnell, Millet startade upp sin tillverkning av vapentillbehör samt kikarsikten på slutet av 1970-talet i usa!

Alla delar är tillverkade av värmebehandlat nickelstål vilket ger dig en solid fast montering. Angel-Loc stålringar är ca 30- 50% lättare än andra märken. All extra vikt är avlägsnad utan att styrka och hållbarhet har försämrats.

* Ringarna låses stadigt och exakt. Inställningsskruvarna för sidojustering är tillverkade av starkt, härdat stål.
* Rekyl-säkert grepp: kraftiga fåror inuti ringen hindrar siktet från att förflytta sig och dämpar eventuella vibrationer från rekylen.
* Monteringen är justerbar för att ge dig en korrekt skottinställning.
* Fogarnas ytor är värmebehandlade vid bearbetningen och finslipade för ett mycket jämnt montage. Kontaktytorna är släta – punktkontakter är helt eliminerade för maximal styrka.
* Litet  Milletts montage är ett extremt stadigt system – samtidigt flexibelt och justerbart.

DESSA RINGARNA ÄR ATT REKOMMENDERA OM MAN HAR EN “SNED-BORRAD LÅDA” PÅ SITT GEVÄR DVS. OM MAN FÅTT KLACKARNA FELMONTERADE SÅ ATT DE EJ SITTER PARALLELLT I LINJE MED VARANDRA!

Samtliga ringar passar till kikarsikten med en tub av 1″  ( 2,54cm ) storlek

Millet Angle-Loc stålfästen har en unik konstruktion som möjliggör justering i sidled. Funktionen som kan kompensera sneda baser ser till att kikarsiktet inte behöver justeras mot dess ytterkanter. Detta är något som alltid medför försämrad optisk prestanda och risk för begränsad sidojustering. Det finns fler snedborrade “lådor” på gevär ute på marknaden än vad många tror, det behöver inte betyda att geväret är dåligt för det, men med hjälp av just dessa ringarna som millet tagit fram så är det problemet lätt löst! Fästets alla komponenter är tillverkade av härdat nickelstål. Passar på alla Weaver och Picatinnybaser. Montering av fästen bör alltid utföras av fackman med kunskap om Angle-Locs funktion och montering. Läs manualen noggrant.

ETT TIPS! Före montering av kikarsikte, kontrollera ALLTID att baserna/klackarna sitter som de ska, en droppe loctite på skruvarna ska du alltid ha, jag har själv sett allt för mycket då jag har monterat åtskilliga kikarsikten åt kunder!

Angle-Loc finns i för montage på Weaverskena eller 9-11mm bas. Det finns även specialversioner för att passa direkt på vissa tillverkares egna standarder på basen. De flesta modeller finns i nickel, gravyr och blankt utförande. Dessa går att ta hem på begäran. Alla fästen levereras parvis.

Rulla till toppen