Leverans med DHL 1 – 3dagar | Betala med Klarna faktura | Ring oss: 076-390 68 76 | E-post: info@jagamera.se

NORMA KULOR ORYX

930,00 kr1845,00 kr

NORMA KULOR ORYX har sedan introduktionen 1996 blivit Normas spjutspets i deras sortiment.

Världen över har den prisats för sin prestanda!

Vad är det då som gör Oryxkulan så speciellt unik?

Jo, en kombination av en snabb expansion för dödande skott, samt en hög restvikt och djupverkan för de mer krävande skotten.

NORMA KULOR ORYX  är en sk. Bondad kula, vilket innebär att mantel och kärna är hoplödda.

Kulan öppnar sig alltså snabbt, men sammanlödningen gör att separationen av mantel och kärna förhindras, vilket leder till restvikter på över 90%.

Detta bidrar i hög grad till att kulan får den djupa och raka penetration som den också har blivit berömd för.

Till Oryx använder Norma ett mycket avancerat smältningsförfarande som ger en överlägsen vidhäftning mellan mantel och kärna.

För en perfekt kontrollerad expansion, även i låga farter eller vid mjukdelsträffar, måste den främre mantelväggen tunnas ut och dimensioneras på rätt sätt.

Spetsen på NORMA KULOR ORYX har därför invändiga klyvningszoner och med en speciell teknik lämnas den yttersta delen av spetsen obondad.

Det är dessa detaljer som skiljer Oryx från andra bondade kulor och ger den ett brett användningsområde under de mest skiftande jaktförhållanden.

Norma Oryx kulor för handladdning produceras i en rad olika kalibrar, bl.a. 5,7mm, 6mm, 6,5mm, 7mm, .30, 8mm, 9,3mm, 358 och 375.

Levereras i askar om 50 eller 100 kulor/ask beroende på kaliber.

NORMA KULOR ORYX

Är en premium ammunitionsprodukt som är skapad med högsta precision och kvalitet för att möta kraven hos jägare och skyttar världen över. Denna ammunition är känd för sin pålitlighet, precision och överlägsna prestanda under jakt- och målskytte.

Högkvalitativ Konstruktion: NORMA KULOR ORYX tillverkas med noggrannhet och expertis som är karakteristiskt för Norma Precision, en av de mest respekterade ammunitionstillverkarna i världen. Varje kula är noga utformad för att säkerställa jämn vikt och konsistens.

Överlägsen Prestanda: ORYX-kulorna har utformats för att leverera imponerande prestanda på skjutbanan eller under jakt. Deras överlägsna aerodynamik och balans gör dem till ett utmärkt val för långa skott och precisionsskjutning.

Utvecklad för Jakt: Dessa kulor är särskilt populära bland jägare. ORYX-kulorna har en kontrollerad deformation som säkerställer expansion och maximal energiöverföring vid kontakt med bytet. Detta ökar jaktsäkerheten och minimerar lidandet för djuret.

Kaliber och Användningsområden: NORMA KULOR ORYX finns tillgängliga i en mängd olika kalibrar för att passa olika vapen och jaktbehov. Oavsett om du jagar större vilt, mindre vilt eller ägnar dig åt precisionsskytte, så finns det en ORYX-ammunition som kan uppfylla just dina krav.

Kvalitet och Tillförlitlighet: Med Normas starka rykte för att producera högkvalitativa kulor och ammunition kan du lita på att NORMA KULOR ORYX kommer att prestera när det verkligen gäller.

Sammanfattning: Om du söker högpresterande ammunition med överlägsen precision och pålitlighet för jakt eller skytte så är NORMA KULOR ORYX det perfekta valet. Dess utveckling och kvalitet är resultatet av årtionden av erfarenhet inom ammunitionstillverkning, och det är en ammunition som uppfyller de högsta kraven hos jägare och skyttar. Investera i NORMA KULOR ORYX för att maximera din träffsäkerhet och prestanda i jakten eller på skjutbanan.

 

Kaliber

8MM – 12.7G Oryx, .358 – 16.2G Oryx, .30 – 11.7G Oryx, 5,7 – 3.6G Oryx, 7MM – 11G Oryx, 9,3 – 21.0G Oryx, 6,5MM – 10.1G Oryx, .30 – 13G Oryx, 9,3MM – 15.0G Oryx, 9,3MM – 18.5G Oryx, 270WIN – 9.7G Oryx, 7MM – 10.1G Oryx, .30 – 10.7G Oryx, 6MM (.243) 6.5G Oryx, .375 19.4G Oryx, .338 14.9G Oryx

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”NORMA KULOR ORYX”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen